Monthly Archives: June 2016

Pasi kishte qëndruar për disa ditë një kafshë e ngordhur në lumin “Neredimja”, më sakt afër degëzimit tek bigurkacioni, është kompania Rajonale e Mbeturinave “Pastërtia” që ka intervenuar për ta hequr ate.   Kompania Rajonale e Mbeturinave “Pastërtia”, ka intervenuar për ta hequr lopën e ngordhur, e cila kishte rënë në lumin “Neredimja”, gjegjësisht në afërsi të fenomenit bifurkacioni. Pas njoftimit të kompanisë nga ana e qytetarëve dhe inspektorit komunal, KRM “Pastërtia”, menjëhër ka angazhuar ekipet e veta për të tërhequr kafshën e ngordhur. Banorët përreth u shprehën të kënaqur me intervenimin e kompanisë pasi siç thanë ata, I ka shpëtuar nga kundërmimi dhe shpërndarja e ndonjë epidemie në këto temperatura të larta. Në terren ishin edhe inspektor komunal, për të parë nga afër angazhimin e punëtorëve të kompanisë, si dhe për të bërë verifikimin e largimit të kafshës. Ekipet e KRM “Pastërtia”, janë gjitherë në terren për të mbajur një…

Read more

Njësia operative e KRM “Pastërtia”, në Kaçanik përmes një aksioni ka larguar një deponi të eger të mburinave në lagjen Dushkaja, deponi kjo e cila është krijuar për një kohë të gjatë nga qytetarë të papërgjegjëshëm. Aksioni në fjalë është kryer në bashkpunim me komunën e Kaçanikut dhe KRU “Bifurkacioni”. KRM “Pastërtia”, në Ferizaj dhe dy njësitë e saja në Komunën e Shtimes dhe Kaçanikut, është e përkushtuar që të mbajë një ambient sa më të pastër. Për këtë duhet edhe kontributi i qytetarëve, të cilët nuk duhet të hudhin mbeturinat pa vend dhe duhet që të kryejnë obligimet për shërbimet e kompanisë.  

Klientëtë nderuar, tani e tutje kompania do të publikojë orarin javorë, çdo të Hënë për shtatë ditët e ardhme. Ju lutemi, respektojeni orarin për hudhjen e mbeturinave, në mënyrë që të kemi një qytet më të pastër. Duke respektuar orarin dhe vendin e caktuar, ne si kompani do ta kemi më të lehtë që ta, mbajmë ambientin më pastër. Hudhja e mbeturinave pa orar dhe jashtë vendit të caktuar është e ndaluar edhe me ligj, gjegjësisht në bazë të udhëzimit administrativ 14/2015, i MMPH-së, ju mund të ndëshkoheni dhe të gjobiteni, nga Policia e Kosovës dhe Inspektori i Mjedisit. Gjobat do të jenë mandatore dhe variojnë nga 5 deri në 100 euro. Prandaj derisa ju respektoni orarin, përveç që nuk do të ndëshkoheni, njëkohësisht, mund të lajmroni edhe shkelësit e ligjit, duke bashkëpunuar ngusht me kompaninë, Policinë e Kosovës dhe Inspektorin Komunal për Mjedis. Orarin javor për bartjen e mbeturinave…

Read more

Qytetarë të nderuar, respektojeni orarin për hudhjen e mbeturinave, në mënyrë që të kemi një qytet më të pastër. Ju do të mund ta gjeni orarin e grumbullimit të mbeturinave nga KRM “Pastërtia”, në webfaqen tonë, të përditësuar çdo ditë. Orari për ditën e Marte, është siç vijon më poshtë: Për Ferizaj Për Shtime

Qytetarë të nderuar, respektojeni orarin për hudhjen e mbeturinave, në mënyrë që të kemi një qytet më të pastër. Ju do të mund ta gjeni orarin e grumbullimit të mbeturinave nga KRM “Pastërtia”, në webfaqen tonë, të përditësuar çdo ditë. Orarin për ditët e fundjavës, klikoni mbi tabelë:

  Një delegacion i, Bankës së Qeverisë Gjermane për Zhvillim – KFW, takoi sot menagjmentin e Kompanisë Regjionale të Mbeturinave “Pastërtia”, në Ferizaj, me çrast u informuan për performancën dhe angazhimet për projektin “Gara e Kosovës për ambient të pastër”. Udhëheqësit e kompanisë “Pastërtia”, Arben Hetemi drejtor I financave dhe Agim Rexhepi menaxher I operativës informuan në detaje gjermanët , për gjendjen në kompani dhe punët operative në terren që kryhen në të trija komunat që I mbulon “Pastërtia”.   Sipas Hetemit, të kompania me seriozitet e përkushtim të madhë është duke u angazhuar, që tëplotësoje të gjitha kritetet e garës që kërkohen nga kompania, për të dalë më të mirët. Ndërkaq menaxheri Rexhepi, derisa I numëroi punët operative ai gjithashtu ceku edhe peripecitë me të cilat po ballafaqohet kompania “Pastërtia”. Gjermanët të cilët u prezantuan si vëzhgues të realizimit të projektit, thanë se përveç çmimit të premtuar nga GiZ-i…

Read more

Qytetarë të nderuar, respektojeni orarin për hudhjen e mbeturinave, në mënyrë që të kemi një qytet më të pastër. Ju do të mund ta gjeni orarin e grumbullimit të mbeturinave nga KRM “Pastërtia”, në webfaqen tonë, të përditësuar çdo ditë. Orari për ditën e Premte, është siç vijon më poshtë:         E PREMTE Ndrrimi i parë 8.00 – 16.00 Nr. Shoferi Rrugët 1 Agim Krasniqi Rr. Fsh.:Zaskok,Pleshinë e ulët dhe e epërme -Shkollat 2 Bujar Marevci Rr:Z.Neziri,Rugova,S.Shabani,R.Isufi,K.i Lushnjes,H.AlidemaTri rrugët e qytetit . 3 Misin Rexhepi Rr. Skenderbeu, S.Tafashiku, N.Beka, Ep. e Jezercit, Qerdhja e fëmijve Qazim Sadriu Fshatrat: Doganaj(6 shtepi),Greme(Lagjet: Hashanët,Berisha dhe Spahijaj) 4 Vehbi Topalli Rr. N.Tereza,I.Gavazi,P.Sotiri,A.Ivaja,I.Maliqi,M.Devaja,M.Kabashi,Shabi Zariqi,De Rada,A.Musliu,H.Thaqi,A.Zhitia,F.Graqevci,Fsh.Dremjak-Shkolla 5 Bajram Murseli Fshatrat: Talinoc i Jerlive,Muhoc, Lloshkobare(Nuhaj dhe Bublic) – Shkollat 6 Mentor Mehmeti Rr.C.Dugolli,A.Rexhepi,N.Mjeda,Xh.Murati,XhMustafa,L.Tahiri, I.Islami, S.Salihu,T.Meha,B e Koshares , S.Bega+K. Nëntoksor 7 Musli Omuri Fsh: Dubrav,Varosh,Laxha musaj-Shkolla 8 Sherif Hoxha Kontinjerat 5m³ 9 Sherif Hoxha…

Read more

      Aksioni për një Kosovë të pastër sot në Ferizaj  ka vazhduar me largimin e deponive të egra në fshatin Sojevë të Ferizajt. Ky aksion i cili është kryer nga KRM “Pastërtia” në bashkëpunim me Komunën e Ferizajt dhe GIZ-in gjerman,  për të larguar deponi të egra të krijuara në pjesë të ndryshme të  fshatit. Banorët e Sojevës edhe më parë  kanë marr aksione për largimin e deponive të egra,  por  ato sërish po krijohen nga  pakujdesia e banorëve të këtij fshati. “Kjo është deponia e radhës  e cila po largohet në kuadër të projektit “Gara e Kosovës për Mjedis të Pastër”. Aksioni është realizuar në bashkëpunim me Komunën e Ferizajt dhe GIZ-in. Ne, do të vazhdojmë të jemi në teren derisa të krijojmë një ambient të pastër, ndërsa në kuadër të garës për pastrimin e Kosovës do të synojm që të jemi të parët. Nëse fitojmë këtë…

Read more

E ENJTE Ndrrimi i parë 8.00 – 16.00 Nr. Shoferi Rrugët 1 Agim Krasniqi Rr.K.Hetemi,M.Xhaferi,Fsh.Mirash-Shkolla 2 Bujar Marevci Rr.7 Shtatori,F.Konica,V.Ferizi,Sh.Frangu,A.Kelmendi,R.Sylejmani,Z.Zejna, R.Goga,sh.f.Nikadin 3 Misin Rexhepi Rr. Elbasani,A.Bega,F.Zherka,B.Ademi,Fsh.Sherret,S.Firza (Z.Jubani,D.Maksimoviq) E.Duraku,F.Vehbiu,A.Hoxha,M.Sokoli,S.Sahiti,E.Gjika,rr.Butrinti,Tomori, 4 Qazim Sadriu J.Xoxa,Z.Halili,I.Shabani,H.Dushi,Kopauniku,Xh.Ladrovci,F.Ratkoceri, K.Jakova,28nentori(Q.Osmani dhe J.Rela),G.Terbeshi – te shkolla. 5 Vehbi Topalli Rr.I.Boletini,Sh.Zariqi,K.Ilazi ,M.Qiriazi,A.Gllavica, 28 Nëntori –tri rrugët e qytetit . 6 Bajram Murseli Fshatrat: Koshare, Slivovë dhe kontinjerat 1.1m³ -Shkollat Rr.R.Mala,M.Kraja,N.Berisha,A.Çeta,B.Qarri,L.Haradinaj,E.Hoxha,B.Curri, 7 Mentor Mehmeti M.Frashëri,Xh.Deva, L.Ramadani,Tivari,M.Barleti,B e Nemuna, S.Kosharja +K. nëntoksor 8 Musli Omuri Rr.D .Dauti, E .Mekuli, A Tepelena, Reqakit(deri te ET ) A . Rexhpi, fsh Pojat, Sazli Softaj-Shkollat 9 Sherif Hoxha Kontinjerat 5m³   Ndrrimi i dytë 23.00 – 05.00 Nr. Shoferi Rrugët   1 Shefqet Hasaj Rr.A.Kaqiku,V.Gervalla,Banesat te Rahovicët,rr.I.Konushevci,banesat afer shk.f.”Gj.Serreqi” rr.R.Bislimi,kontenjerat 1.1m³ në rrugen magjistrle 2 Arif Ahmeti Rr. D.e Kombit,R.Rexhepi,12 Qershori,U.Tinova,banesat te FSK,banesat e solidaritetit rr.G. dhe B.Sylejmani, banesat afer AAB-së 3 Fatmir Pajaziti Kontenjerat nëntokësorë, kontenj. 1.1m³ afër banesave te Viva Fresh (me…

Read more

Qytetarë të nderuar, respektojeni orarin për hudhjen e mbeturinave, në mënyrë që të kemi një qytet më të pastër. Ju do të mund ta gjeni orarin e grumbullimit të mbeturinave nga KRM “Pastërtia”, në webfaqen tonë, të përditësuar çdo ditë. Orari për ditën e Mërkure, është siç vijon më poshtë:             E MERKURE Ndrrimi i parë 8.00 – 16.00 Nr. Shoferi Rrugët   1 Agim Krasniqi: Sharri,E.Hasani,T.Idrizi,M.Aliu,B.Osmani,Dibra,Adriatiku,L.Guta,S.Baliu,A.Krasniqi -tri rrugët e qytetit, 2 Bujar Marevci: Rr.Dh.Leka,A.Xhuvani,E.Maloku,R.Cernica,Zejta,M.Ulqinaku,B.Heta,F.Rexha,Sh.Musaraj D.Ahmeti,Krujës,Q.Llugagjiu,L.Pogradeci,Th.Mitko,Sh.Vata,V.Xhakli,F.Noli,P.Koqiq 3 Misin Rexhepi: Rr. Skenderbeu, Fsh.Doganaj,M.Krasniqi,B.Kelmendi, FSK-ja,kontenjerat 1.1m³ Stacioni Policorë. R.Matoshi,D.Rozhaja,F.Agani,H.Stermilli,At Nik Prela 4 Qazim Sadriu: Q.Ilazi,I.Jashari,Nj.Azemi,H.Ferizit,H.Terpeza,S.Frasheri,H.Spahija,E.Hadri.K.Zeka, H.Prishtina(prej rr. A.Bytyqi – K.Zeka) 5 Vehbi Topalli: Rr. 7Masi,Asdreni,H,Muhedini,H.KajtaziZ.SermbeS.Vokshi,R.Demiri, N.Kelmendi , K. i Ferizajit ,BKelmendi dy rrugë pa emër(F.Kërqeli). 6 Bajram Murseli: Fsh: Bibaj,Fsh. i vjeter – Shkollat , dhe kontinjerat 1.1m³ me kontrata . 7 Mentor Mehmeti: Fsh. Balaj,Nerodime e ulët,Manastirc-Shkollat + K. nëntoksor 8 Musli Omuri: Rrugët: Janina,A.Bajrami,T.Mandela,H.Remniku, e…

Read more

10/23